Tervehdys Hengitystuki ry:stä!

8.11.2023

Tervehdys Hengitystuki ry:stä!

 

Onko pieni, mutta valtakunnallinen järjestömme lihastautiyhdistyksellenne tuttu? Olisiko meidän toiminnastamme jotain iloa yhdistyksellenne tai sen jäsenille?

Hengitystuki ry (aiemmin Hengityslaitepotilaat ry) on vuonna 1956 perustettu yhdistys, joka toimii elämää ylläpitävää hengityslaitetta käyttävien henkilöiden yhdyssiteenä ja oikeuksien edistäjänä. Tarjoamme tietoa ja neuvontaa myös hengityslaitetta käyttävien läheisille sekä ammattilaisille.

Kuten tiedätte, moneen etenevään lihassairauteen voi myöhemmissä vaiheissa liittyä hengitystuen tarve. Valtaosa yhdistyksemme jäsenistä sairastaakin jotain lihassairautta. Haluamme tukea sekä niitä, joilla on jo käytössä elämää ylläpitävä hengitystukilaite, että niitä, joille hengityslaitteen käyttö on vasta tulossa ajankohtaiseksi. Yhdistyksemme on avoin kaikille hengityslaitteen käyttäjille, on tarve sitten vain öiseen aikaan tai flunssien yhteydessä, tai ympäri vuorokauden.

Tarjoamme neuvontaa ja tukea kaikille tarvitsijoille, myös läheisille. Meille voi soittaa tai lähettää sähköpostia, niin vastaamme kysymyksiin. Voimme myös kertoa hengitystuesta esimerkiksi etäyhteyksillä.

Toivomme, että levitätte jäsenillenne tietoa meistä, jotta voimme olla tarvittaessa apuna.

Yhdistyksemme kotisivut www.hengitystuki.fi sisältävät laajasti tietoa elämää ylläpitävän hengityslaitteen kanssa elämisestä. Kannattaa käydä tutustumassa sivuihimme! Sivuilta löytyy tietoa esimerkiksi siitä,

Sivuiltamme saa tietoa myös yhdistyksen järjestämistä tilaisuuksista ja tapahtumista. Esimerkiksi 23.11. klo 18 kuulemme puheenvuoron ”Lihastauti ja hengityksen tuki - Kokemustoimijan puheenvuoro” Teams-yhteyksien välityksellä. Puheenvuoron jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Ilmoittautumista ei tarvita. Klikkaa itsesi vain osoitteeseen https://bit.ly/lihastautijahengityksentuki Lisätiedot tilaisuudesta https://hengitystuki.fi/lihastauti-ja-hengityksen-tuki-kokemustoimijan-puheenvuoro/

Puheenvuoron jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Tiedustelut ja kysymykset voit lähettää osoitteeseen venla.raty@hengitystuki.fi

 

Löydymme myös Facebookista ja Instagramista yhdistyksen nimellä https://www.facebook.com/hengitystuki ja https://www.instagram.com/hengitystuki/.

Facebookissa on myös suljettu vertaisryhmä Henkkarit hengitystukea käyttäville https://www.facebook.com/groups/191377110601 sekä läheisille tarkoitettu ryhmä Henkkareiden läheiset https://www.facebook.com/groups/856622518872528.

Tiesittehän myös, että elämää ylläpitävää hengityslaitetta jo käyttäville yhdistyksemme jäsenyys on maksuton. Liittyä voi osoitteessa https://hengitystuki.fi/yhdistys/liity-jaseneksi/ tai laittamalla sähköpostia info@hengitystuki.fi

 

Parhain terveisin

Ilka Haarni

Kehittämispäällikkö

Hengitystuki ry

045-1515448